Aruba

Nieuwe Rector voor de Universiteit van Aruba

Nieuwe Rector voor de Universiteit van Aruba

Dr. Viola Heutger wordt per 1 juli 2021 rector van de Universiteit Aruba (UA). Ze volgt dr. Glenn Thodé op, die een jaar geleden besloot naar Nederland te verhuizen. 

Heutger was eerder als decaan verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van de Nederlandse Antillen. Ze promoveerde in 1998 aan de Universiteit Salzburg in Oostenrijk op het thema arbeidsrecht en zondagsrust. Als docente en gasthoogleraar was Heutger onder andere verbonden aan de Universiteiten Utrecht, Maastricht, de Open Universiteit, de Vrije Universiteit in Amsterdam, de Anton de Kom Universiteit in Paramaribo en de universiteiten Wenen, Palermo en Pisa. Als deel van de flying faculty ondersteunde ze het opstarten van nieuwe juridische Faculteiten aan de Turks-Duitse Universiteit in Istanboel, de Universiteit Hasselt in België en de Sigmund Freud Universiteit in Wenen, Oostenrijk. Heutger is juriste en adviseerde ook wetgevingscommissies in Suriname, Curaçao, Kosovo en Polen. Bestuurlijke ervaring heeft zij opgedaan als decaan van de juridische faculteit en de raad van toezicht van de German Seamen’s Mission. Voor deze organisatie is zij ook waarnemer bij de International Labour Organization in Genève. In de komende tijd zou ze zich richten op de accreditaties die de kwaliteit van het onderwijs waarborgen.

In de afgelopen jaren zijn er aan de UA onder de leiding van Glenn Thodé uitdagende nieuwe projecten gestart, zoals het SISSTEM met steun van de EU. Op deze lijn van vernieuwing en internationalisering wil zij gaan voortbouwen. De UA moet in de komende jaren het kenniscentrum voor het land worden voor alle Arubanen die studeren: online, in het buitenland of op locatie.

Onlangs heeft Heutger kennis gemaakt met demissionair minister van Onderwijs dr. Armando Lampe. Namens het College van Curatoren waren Herry Koolman en Angelo Brete in hun hoedanigheid van respectievelijk President-Curator en waarnemend President-Curator, bij deze video conferentie aanwezig.

Deel dit artikel