Aruba

Alleen prijs witbrood gereguleerd

Alleen prijs witbrood gereguleerd
Foto: Pixabay

,,De overheid gaat alleen over de maximumprijs voor het basale witte brood.” Dat zegt demissionair minister Xiomara Maduro van Economische Zaken, Financiën en Cultuur naar aanleiding van de ophef over de prijsverhoging van ‘Pan Plus’.

Verschillende bakkers vragen sinds kort een paar cent meer voor wit brood waar een klein beetje bruin meel aan is toegevoegd. Dit zogenaamde ‘Pan Plus’ werd in 2011 bedacht. De regering weigerde toen mee te werken aan een prijsverhoging voor witbrood. Omdat de bakkers destijds stelden dat ze geld moesten toeleggen op dat product, besloten ze de wet te ontwijken door een nieuw soort, bijna wit brood te gaan bakken. Dat gebeurt nog steeds.

Nu de prijzen van ingrediënten stijgen, wordt het brood duurder. Sommige klanten hebben zich beklaagd bij de regering over de prijsverhoging, maar die kan niets doen. ,,Pan Plus valt onder de vrije markt en niet onder de wet op de maximumprijzen voor basale levensbehoeften”, aldus minister Maduro.

Deel dit artikel