Aruba

Kwetsbare jongeren op Aruba worden gevaccineerd

Kwetsbare jongeren op Aruba worden gevaccineerd
Foto Pixabay

Directie Volksgezondheid nodigt jongeren tussen de twaalf en vijftien jaar oud met een medisch risico, uit om zich te laten vaccineren. Een verwijsbrief van een arts is niet nodig.

De jongeren die nu worden uitgenodigd voor een coronavaccinatie zijn de 12 tot en met 17-jarigen die jaarlijks worden uitgenodigd voor de griepprik of jongeren met het syndroom van Down. Ook jongeren met medische aandoeningen aan de luchtwegen, het hart of het immuunsysteem, evenals met ernstige obesitas kunnen worden gevaccineerd. Vaccinatie blijft altijd vrijwillig.

De Gezondheidsraad adviseerde eerder om deze jongeren te vaccineren omdat zij vergeleken met gezonde kinderen een verhoogd risico hebben op een ernstig beloop van COVID-19 of omdat angst voor een besmetting hen nog altijd beperkt in hun dagelijks leven.

Afspraken kunnen telefonisch worden gemaakt via 280-0101 of 5224200.

Deel dit artikel