Aruba

Meeste stemmen voor demissionair premier

Meeste stemmen voor demissionair premier

Demissionair minister-president Evelyn Wever-Croes (MEP) heeft de meeste stemmen op haar naam gekregen bij de parlementaire verkiezingen van vrijdag. Maar liefst 7518 kiezers brachten hun stem op haar uit.

Op de tweede plaats qua populariteit prijkt AVP-leider Mike Eman. Hij vergaarde 6688 stemmen. Marisol Lopez-Tromp, voor het eerst aan het hoofd van een eigen partij, MAS, kreeg 4191 stemmen.

De overige politici bleven steken op rond de 2000 stemmen of minder. Onder hen de opvallende prestatie van Benny Sevinger (AVP). De oud-bewindsman van Infrastructuur zit gevangen in Korrectie Instituut Aruba als hoofdverdachte in de strafzaak Avestrus. Hij wordt verdacht van fraude bij de toewijzing van erfpachtterreinen tussen 2009 en 2017. Dat veel mensen nog steeds vertrouwen in de politicus hebben blijkt uit de 1614 stemmen die hij behaalde.

Deel dit artikel