Aruba

Werksters houden hun baan

Werksters houden hun baan
Foto: Pixabay

Minister-president Evelyn Wever-Croes heeft daags voor de verkiezingen de werksters die de scholen schoonmaken die vallen onder het katholieke schoolbestuur SKOA, gerustgesteld. ,,Ons beleid is tijdens de pandemie om ervoor te zorgen dat niemand zijn werk verliest. Dat blijft zo.”

Omdat SKOA fouten had gemaakt met de juridische positie van de werksters, hebben die jarenlang een te hoge vergoeding ontvangen voor hun werkzaamheden. Onderwijsminister Armando ‘Rudy’ Lampe ontdekte de fouten en eiste het te veel uitbetaalde geld terug van SKOA. Dat leidde tot uitvoerige discussies via de media, waarbij ook werd geroepen dat de -voornamelijk- vrouwen hun baan zouden verliezen.

Volgens Wever-Croes loopt het allemaal niet zo’n vaart, al moet de kwestie volgens haar wel worden opgelost. Daarom heeft de Ministerraad besloten het hele probleem in handen te geven van Landsbemiddelaar Anselmo Pontilius. Die heeft de zaak tot de bodem uitgezocht, met betrokkenen gesproken en is bezig met een advies aan de regering. ,,We moeten voorkomen dat de werknemers de dupe worden van fouten die door anderen worden gemaakt”, aldus de demissionair premier.

Deel dit artikel