Aruba

Minister Van Nieuwenhuizen bezoekt Aruba, Curaçao en Bonaire

Den Haag, 15 juli 2020 Minister Cora van Nieuwenhuizen, IenW Foto Martijn Beekman
Minister Van Nieuwenhuizen bezoekt Aruba, Curaçao en Bonaire
Den Haag, 15 juli 2020 Minister Cora van Nieuwenhuizen, IenW Foto Martijn Beekman

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat brengt van 12 tot en met 15 juli een werkbezoek aan Curaçao, Bonaire en Aruba.

Op 12 juli start het werkbezoek op Curaçao, waar zij een ontmoeting heeft met de Gouverneur en de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke planning Charles Cooper. Ook is er een kennismaking met DC-ANSP die onder andere zorgt voor de luchtverkeersleiding boven Bonaire en Curaçao. Als laatste brengt de minister een bezoek aan de luchthaven Hato.

Dezelfde dag nog gaat de minister naar Bonaire, waar zij onder andere een ontmoeting heeft met het Bestuurscollege en de waarnemend Rijksvertegenwoordiger. De minister brengt op 13 juli een bezoek aan de luchthaven, waar zij wordt rondgeleid door de directeur, Jaap Engel en gedeputeerde Hennyson Thielman.

Galileo

Op 14 juli geeft Van Nieuwenhuizen het startsein voor de aanleg van het Galileo Sensor Station voor het Europese wereldwijde satelliet navigatiesysteem Galileo. De Europese Commissie heeft in het Caribisch gebied gekozen voor Bonaire als locatie voor de plaatsing van dit station. Verder staat een rondrit over het eiland op het programma en een bezoek aan WEB, de haven en  Selibon.

Het werkbezoek wordt afgesloten op Aruba, waar Van Nieuwenhuizen onder meer een ontmoeting heeft met de Minister van Transport, Communicatie en Primaire Sector, Crispin Romero.


Deel dit artikel