Aruba

Stroomproblemen Aruba weer opgelost

Stroomproblemen Aruba weer opgelost
Luis Oduber | Foto’s: NoticiaCla

Op Aruba hebben alle wijken weer stroom. Rond 4.00 uur zondagochtend werden ook de laatste wijken weer aangesloten. Dat heeft water- en elektriciteitsbedrijf WEB Aruba bekendgemaakt.

Aruba zat sinds zaterdagmiddag voor een groot deel zonder stroom. Ook kwam er in sommige wijken geen water uit de kraan. De problemen begonnen in de loop van de middag met ‘ongeregeldheden in de elektriciteitscentrale’, aldus WEB-directeur Luis Oduber.

De electriciteitscentrale werkt nog steeds met oude boilers, terwijl technici bezig zijn met een modernisering. Veel van hen komen uit het buitenland en hadden tijdens Covid19 niet altijd de mogelijkheid om naar Aruba af te reizen. Daardoor is volgens Oduber een achterstand ontstaan, die zaterdag leidde naar de stroomuitval.

De laatste keer dat Aruba helemaal zonder stroom zat, was in 2002.


Deel dit artikel