Aruba

Weekend update corona op Bonaire, Aruba en Curaçao

Weekend update corona op Bonaire, Aruba en Curaçao

De eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao hebben net als bijna alle andere landen ter wereld te maken met het coronavirus. Hoewel vaccinatiecampagnes in volle gang zijn, blijft het virus aanwezig op de eilanden. In dit artikel vind je een actueel overzicht van het aantal positief geteste mensen per eiland. Daarnaast lees je het aantal nieuwe, positief getesten per dag en het aantal positief geteste mensen dat is opgenomen in het ziekenhuis.

Aruba

Het aantal actieve gevallen van Covid-19 op Aruba is op één na gelijk gebleven ten opzichte van afgelopen dinsdag. De afgelopen dagen werden er steeds enkele nieuwe gevallen van Covid-19 ontdekt, maar er herstelden ook bijna even zoveel mensen.

Op Aruba zijn 385 mensen getest op Covid-19. Vier mensen kregen een positief resultaat, waarvan drie bezoekers van het eiland zijn.

Vier mensen herstelden weer van het virus.

Aruba heeft nu 28 actieve gevallen van Covid-19.


Bonaire

Vergeleken met afgelopen woensdag heeft Bonaire nu twee actieve gevallen van Covid-19 minder. De testratio is echter een stuk hoger vergeleken met Aruba of Curaçao. Het goede nieuws is dat niemand van de positief getesten op Bonaire in het ziekenhuis ligt.

Op Bonaire zijn zeventien mensen getest. Van hen kregen er twee een positief resultaat. Daarmee komt het testratio op 11,8 procent uit.

Van de positief getesten op Bonaire ligt niemand in het ziekenhuis. Ook herstelden er weer twee mensen van het virus.

Bonaire heeft nu twaalf actieve gevallen van Covid-19.


Curaçao

Het aantal actieve gevallen van Covid-19 op Curaçao is sinds dinsdag met 24 procent afgenomen. Zowel gisteren als vandaag testte er niemand positief, terwijl er nog volop getest wordt op het eiland. Ook ligt er ten opzichte van afgelopen dinsdag één persoon minder in het ziekenhuis die positief getest is.

Op Curaçao zijn vandaag 1.263 mensen getest, niemand van hen testte positief.

In het ziekenhuis op Curaçao liggen nog vier mensen die positief getest zijn, waarvan één op de intensive care. Drie mensen herstelden van het virus.

Curaçao heeft nu negentien actieve gevallen van Covid-19.

Deel dit artikel