Aruba

Tanken onder begeleiding van de Kustwacht

Zaterdagavond voer de zeilboot ‘Skagen Primero’ Aruba binnen om bij te kunnen tanken. Aan boord van de zeilboot bevonden zich twee personen die van Panama naar Trinidad & Tobago voeren. Door de harde wind op zee moesten de twee reizigers gedwongen op de motor varen waardoor hun benzinetank aardig leeg raakte.

‘Skagen Primero’ kreeg van de Aruba Port Authority toestemming om Aruba binnen te varen voor het bijtanken. De zeilboot werd onder begeleiding van de Kustwacht naar Nikki Beach gebracht waar ze op anker zouden wachten om brandstof te tanken.

Gisterochtend kreeg de Kustwacht plotseling een melding dat ‘Skagen Primero’ van de ankerplaats was losgeslagen en richting het rif was gedreven nabij de ingang van Paardenbaai.

Bij aankomst van de patrouilleboot van de Kustwacht op de locatie constateerde de bemanning dat de zeilboot vast zat op het rif. Na een aantal handelingen was het de bemanning van de kustwachtpatrouilleboot gelukt om de zeilboot los te krijgen.

‘Skagen Primero’ is onder begeleiding van de Kustwacht naar de steiger van Barcadera gebracht waar ze bij de douane konden inklaren. Hierna hebben de reizigers de zeilboot bijgetankt en hun reis voortgezet.


Deel dit artikel