Aruba

Aantal actieve cases stijgt licht op Aruba

Aantal actieve cases stijgt licht op Aruba

Er kwamen vandaag tachtig nieuwe besmettingen en 73 mensen mochten hun isolatie beëindigen. Daardoor steeg het aantal actieve cases licht, naar 417. Zeven meer dan gisteren.

Het aantal ziekenhuisopnames daalde van 38 naar 35 patiënten. Vier van hen liggen op de IC. Zowel gisteren als vandaag is een patiënt naar Colombia gestuurd. Daar liggen nu zes mensen uit Aruba op de intensive care.

Curaçao

Opnieuw vielen er twee doden als gevolg van corona op Curaçao. Dit keer niet in het CMC, maar in een verzorgingstehuis. het gaat om twee oudere mensen. Volgens Izzy Gerstenbluth is deze groep extra kwetsbaar vanwege de lage vaccinatiegraad onder ouderen.

Het dodental sinds het begin van de pandemie in maart 2020 staat nu op 227. Omikron mag dan bij de meeste mensen milde klachten opleveren, bijna veertig procent (89) van alle doden tot nu toe vielen na 15 december, toen deze variant zijn intrede deed.

Het aantal ziekenhuisopnames daalde met negen vandaag naar veertig. Twaalf van hen liggen op de intensive care.

Het aantal actieve besmettingen nam af met bijna 250 en bedraagt nu iets meer dan 2.500. Er kwamen wel 155 nieuwe besmettingen bij.

Deel dit artikel