Aruba

Aruba Airport gaat vertrekkende passagiersstroom anders organiseren

ORANJESTAD – Amerikaanse reizigers die Aruba verlaten krijgen toegang tot de incheckterminal op basis van groepen en kleurcodes. De luchthaven wil de passagiersstroom beter beheersen.

Het Passenger Flow Control-concept houdt in dat passagiers de incheckfaciliteiten mogen betreden op basis van afzonderlijke groepen die een kleurcode krijgen, geel, blauw of oranje. De kleuren zijn vastgesteld op basis van de geplande vertrektijden van de luchtvaartmaatschappij. Passagiers krijgen dus een specifiek tijdslot om het terminalgebouw binnen te gaan.

Op die manier moet het lukken om binnen drie uur in te checken en te vertrekken. Het tijdsbestek voor het inchecken voor de gele groep ligt tussen 8.00 en 12.00 uur. De inchecktijd voor de blauwe groep is nu tussen 12.00 en 14.00 uur. De inchecktijd voor oranje ligt nu tussen 14.00 uur en 16.00 uur.

De speciale tijdsloten worden bepaald op basis van de informatie die is verstrekt in de Electronic Disembarkation Card waar ook informatie over de vertrekvlucht moet worden verstrekt. Inwoners die vanuit Aruba naar de de Verenigde Staten reizen dienen rekening te houden met hun geplande vertrektijd om te bepalen hoe laat ze mogen inchecken.

De luchthaven zet speciaal personeel in bij de toegangsdeuren om actief te controleren op het tijdvakken per passagier. Reizigers die te vroeg bij de vertrekhal komen, moeten buiten moeten wachten op hun juiste tijd.

Kleurcodes voor elke groep op de luchthaven als onderdeel van de
Deel dit artikel