Aruba

Aruba Airport host eerste event duurzaamheid luchtvaart

Aruba Airport host eerste event duurzaamheid luchtvaart

ORANJESTAD – Aruba Airport organiseert het eerste internationale “Duurzame Air Transportation Event” in november van dit jaar. De organisatie is in handen van De Nederlandse Caribische samenwerking van luchthavens, DCCA.

Eén van de belangrijkste elementen van de DCCA-samenwerkingsovereenkomst is om samen met de zes luchthavens op de Nederlands Caribische eilanden te werken aan duurzaam, stabiel en betaalbaar luchtverbindingen tussen de Nederlandse Caribische luchthavens.

Gedurende de duurzaamheidsweek streeft DCCA om toekomstgerichte alternatieve luchtvervoeropties te presenteren ter verbetering van de verbindingen tussen de Nederlandse Caribische eilanden. Het doel is om het publiek bekend te maken met momenteel beschikbare oplossingen en om de verschillende opties voor duurzame luchtvaart te bespreken met vertegenwoordigers van bedrijven, partners in luchtvaart en anderen die over het algemeen geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Elektrisch vliegtuig

DCCA brengt speciaal voor dit evenement het NLR-elektrische vliegtuig van Two-Seahaar uit Europa, dat testvluchten vanaf Aruba Airport zal uitvoeren. Een groep regionale studenten en geïnteresseerde lokale bedrijven krijgt de mogelijkheid om aan de voorbereidingen, montage en demontage van het vliegtuig te werken.

Het publiek krijgt de mogelijkheid om het vliegtuig te zien en uitleg te krijgen over de werking, voordelen en uitdagingen.

Tijdens het evenement zullen verschillende onderwerpen worden aangepakt in seminars en workshops, zoals de stand van zaken met betrekking tot het huidige onderzoek en toekomstige technologieontwikkelingen wereldwijd, gerelateerd aan duurzame luchtvaart. Ook wordt gekeken naar zakelijke kansen en uitdagingen voor luchthavens en luchtvaartmaatschappijen wanneer ze duurzamer worden. DCCA wil ook in gesprek gaan over de mogelijkheden van een ‘openbaar vervoer-benadering’ voor de connectie tussen de eilanden.

DCCA vraagt geïnteresseerden om met ideeën te komen over deelname of andere suggesties voor het evenement in november op Aruba.

Deel dit artikel