Aruba

Aruba wijzigt tarief inkomstenbelasting en loonbelasting niet

Aruba wijzigt tarief inkomstenbelasting en loonbelasting niet

ORANJESTAD – Aruba wijzigt de tarieven voor de inkomsten- of loonbelasting niet, die blijven gelijk aan de tarieven die in 2021 werden gehanteerd. De belastingvrije som voor 2022 blijft 28.861 florin. Deze tarieven zijn erg belangrijk voor persoonlijk en zakelijk gebruik.

Het tarief dat geldt voor de berekening van de inkomstenbelasting wordt ook gebruikt voor de berekening van de loonbelasting.

In 2021 verlaagde de Arubaanse overheid de tarieven voor particulieren en ondernemers. Die gingen toen minder inkomsten- en loonbelasting betalen. Werknemers zagen op hun salarisopgave dat er aanmerkelijk minder loonbelasting ingehouden werd, waardoor zij meer loon overhielden. Dat blijft nu ook gelden voor 2022.

De belastingvrije voet ging toen wel omhoog van 27.751,00 florin naar 28.861 florin. Maar dit jaar blijft die staan. Reden om de in 2020 ingezette koers. te herhalen is de ontwikkeling van de coronaepidemie en de gevolgen daarvan op het huishoudboekje van de burger.

Rekenhulp

In de excelsheet Rekenhulp berekening IB/LB 2022 kunnen belastingplichtigen hun belasting automatisch berekenen.

Voorbeeld:

  • Voordat de tarieftabel wordt toegepast om het belastingbedrag te berekenen, moet het belastingvrije bedrag van Afl 28.861 worden afgetrokken.
  • Aan het einde wordt het belastingbedrag afgerond.
Aruba wijzigt tarief inkomstenbelasting en loonbelasting niet

Deel dit artikel