Aruba

Celstraf geëist wegens ontucht met minderjarige

Celstraf geëist wegens ontucht met minderjarige

ORANJESTAD – Sportleider en geestelijk verzorger Franklin P. hangt een lange celstraf boven het hoofd. Volgens de officier van Justitie heeft hij ontucht gepleegd met een vijftienjarige jongen en moet hij daarom voor vier jaar de cel in.

Het strafbare feit zou zich hebben voorgedaan op 31 mei vorig jaar. P. was naar het huis van zijn slachtoffer gegaan voor een gesprek. Toen bleek dat de jongen alleen thuis was, ontblootte P. zijn geslachtsdelen en dwong het slachtoffer tot orale seks. Daarna nam hij de jongen mee naar zijn auto voor een tweede ronde.

Het bewijs werd geleverd door een getuige en door beelden van de bewakingscamera. Een oom van het slachtoffer arriveerde, toen de twee in de auto bezig waren. Hij zag zijn neef, gekleed in alleen een bevlekte onderbroek, uit de auto van een volwassen man stappen. De jongen was overstuur en de oom lichtte zijn moeder in. Daarop volgde een aangifte en een onderzoek.

De verdachte ontkent dat hij de jongen heeft misbruikt, maar de officier van Justitie gelooft hem niet. Die meent dat er voldoende bewijs is en eiste vier jaar gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar. Ook zou de man begeleiding moeten krijgen van de reclassering en zou hem zijn functie als ambtenaar bij Bureau Leerplicht moeten worden ontnomen.

De rechter doet op 4 februari uitspraak.

Deel dit artikel