Aruba

Covid-testeisen om naar Aruba te reizen flexibeler

Covid-testeisen om naar Aruba te reizen flexibeler

ORANJESTAD – Niet-ingezetenen die Aruba bezoeken, hebben vanaf vandaag twee testopties voordat ze aan boord van een vliegtuig naar het eiland gaan.

Een PCR-test uitgevoerd in overeenstemming met de test periode conform het risiconiveau van het land van herkomst, of een Antigeen-lab-test binnen 24 uur voor vertrek.

De testresultaten moeten online op het ED-kaartsysteem worden geüpload. De introductie van de Antigen-optie vergemakkelijkt het hele testproces dat reizigers moeten doorlopen en maakt het voor meer bezoekers mogelijk om hun testresultaten op tijd voor hun vakantie op Aruba te krijgen. Deze optie draagt volgens de overheid ​​bij aan de groei van het toerisme zonder het risico op meer covid-infecties te vergroten. Reizigers uit landen met een hoog risico hebben nog steeds niet de mogelijkheid om bij aankomst te testen, maar moeten een negatief PCR-resultaat tonen voordat ze aan boord gaan.

Lokale inwoners die terugkeren uit de VS hebben nog steeds de mogelijkheid om bij aankomst op de luchthaven te testen (OPCR), maar kunnen nu ook een antigeentest krijgen binnen 24 uur na vertrek vanuit de VS.

Deel dit artikel