Aruba

Dienst Economische Zaken: Yongxin Foodmarkt scoort op elf producten het goedkoopst en heeft het beste assortiment

Dienst Economische Zaken: Yongxin Foodmarkt scoort op elf producten het goedkoopst en heeft het beste assortiment

Wie tijd heeft om verschillende supermarkten langs te gaan, kan op Aruba veel geld besparen. Prijsverschillen van tien procent of meer zijn niet ongewoon. Dat valt op te maken uit prijsvergelijking van 11 en 12 januari van de directie Economische Zaken.

Het beste assortiment had Bo Chang Wing supermarkt in Oranjestad. Van de dertig producten op het boodschappenlijstje had deze super er 29. De supermarkt met het minst aantal producten was Brazil Foodcenter. Die had maar zestien van de dertig producten in huis.

Bo Chang Wing en Yong Xin supermarkt scoorden op elf producten het goedkoopst. Het assortiment van Bo Chang Wing was met 22 producten alleen minder breed dat Yong Chin die bijna alles in huis had.

Bij twee supermarkten was geen enkel product goedkoper dan de rest. Dat waren Brazil Foodcenter, Kang Ming Hua. De Lida heeft wel een breed assortiment maar was maar in twee van de 23 producten het goedkoopst en dat gold ook voor supermarkt Tur Dia in Tanki Leendert. Die had 26 producten van het lijstje in de schappen, maar slechts één product was het goedkoopst,

Prijsobservatie

De Dienst Economische Zaken verricht regelmatig prijsvergelijkingen in diverse supermarkten op het eiland. De bedoeling van deze prijsobservatie is onder meer om de consument een beeld te geven van de prijsverschillen van diverse primaire producten.

  • Download hier naar het boodschappenlijstje “macutu di compras 15 januari 2022” van 11 en 12 januari 2022

Deel dit artikel