Aruba

Het Aruba dossier van Suske en Wiske

Het Aruba-dossier is een stripverhaal uit de reeks van Suske en Wiske. Paul Geerts en Marc Verhaegen tekenden samen voor het scenario. De tekeningen zijn van Marc Verhaegen alleen. Het stripboek werd gepubliceerd in De Standaard en Het Nieuwsblad van 21 december 1993 tot en met 13 april 1994. De eerste albumuitgave was in september 1994.

Professor Barabas komt met de auto terug van een vergadering met andere geleerden, als hij in botsing komt met een andere auto. In het ziekenhuis ontdekt de professor dat zijn bezittingen zijn verwisseld met die van de bestuurder van deze andere auto. In de aktetas vindt hij veel geld en een geheim dossier over Aruba, de professor heeft net een studie gemaakt over de ABC-eilanden en nieuwsgierig leest hij de documenten. De professor schrikt enorm van de inhoud en hij belt zijn vrienden.

Lambik gaat samen met Jerom naar het ziekenhuis en ze kunnen voorkomen dat professor Barabas wordt neergeschoten door de boeven. De vrienden nemen professor Barabas mee naar het huis van tante Sidonia, maar daar komen de boeven ook. Jerom kan ze opnieuw verslaan en professor Barabas vertelt dat er tussen de aardlagen onder de zeebodem van Aruba viconium, een soort olie zit.

  • Het stripboek is onder andere hier te lezen en te koop

Deel dit artikel