Aruba

Ministers Aruba krijgen boosterschot, nu ook voor 18 jaar en ouder

Ministers Aruba krijgen boosterschot, nu ook voor 18 jaar en ouder

Afgelopen week hebben premier Evelyn Wever Croes, minister Ursell Arends en minister Endy Croes een bezoek gebracht aan de Operation Mobile Unit in San San Nicolas voor hun boostervaccin.

Het eerste, tweede en boostervaccin zijn nu ook daar beschikbaar. De Operation Mobile Unit staat geparkeerd voor het IMSAN in San Nicolas en geeft iedereen in San Nicolas en omgeving de mogelijkheid om hun vaccins dicht bij huis te krijgen.

Voor deze gelegenheid kondigde de premier aan dat vanaf gisteren, het boostervaccin beschikbaar is voor personen ouder dan 18 jaar, maar expliciet verkrijgbaar in het Centro Libertador Betico Croes in Santa Cruz.

De premier verklaarde dat ze het verzoek hebben ontvangen van personen onder de 18 jaar om de booster-injectie te krijgen. Dit is nog niet goedgekeurd door de Nederlandse autoriteiten. De lokale autoriteiten hebben echter vrijstelling aangevraagd voor personen onder de 18 jaar met onderliggende gezondheidsproblemen.

Ondertussen moet de leeftijdsgroep van 12 tot 17 jaar met onderliggende gezondheidsproblemen wachten op de goedkeuring van de Nederlandse autoriteiten.

De premier raad iedereen die het vaccin of de boosterprik wil om deze zo snel mogelijk te halen.


Deel dit artikel