Aruba

Politie en Justitie hebben last van nepnieuws op social media in zaak dodelijke val DJ Louisville

Politie en Justitie hebben last va nepnieuws op social media in zaak dodelijke val DJ Louiswille
Foto: 24ora.com

In het onderzoek naar de dood van Luis Angel Figueroa Flores heeft de politie van Aruba last van de onjuiste informatie die over deze zaak op sociale media rondgaat. Behalve een extra belasting voor de politie die ten koste gaat van de voortgang en afronding van het onderzoek, zorgen deze berichten en nepnieuws op social media voor onnodig extra leed bij de familie van het slachtoffer, zegt het OM.

Op 17 oktober viel de 20-jarige Figueroa vanaf de bovenste verdieping van Paseo Herencia Mall. De in Venezuela geboren Figueroa Flores, bekend onder zijn artiestennaam DJ Louisville, werd zwaargewond aangetroffen op de vloer van de parkeergarage. Later werd zijn auto op de tweede verdieping gevonden. Het onderzoek naar zijn dood is nog niet afgerond en er is ook nog geen verdachte aangehouden.

Doorgaans doet het Openbaar Ministerie geen uitlatingen in zaken waarin er geen sprake is van een aangehouden verdachte. Maar dat is nu anders vanwege informatie die als waarheid wordt gepresenteerd maar niet blijkt te kloppen. Zo zijn er verzonnen videoberichten geplaatst op sociale media over de toedracht van de dood van Figueroa. De politie heeft de maker ervan gehoord, die toegaf alles te hebben verzonnen.

De politie denkt nog tot half maart onderzoek te moeten doen. Getuigen wordt gevraagd zich te melden bij de Recherche Noord of via de tiplijn.


Deel dit artikel