Aruba

Proef met afvalscheiding op de stranden

Proef met afvalscheiding op de stranden
Foto – Aruba Tourism Authority

ORANJESTAD – Op de Arubaanse stranden worden de komende tijd 22 afvalstations geplaatst waar het afval gescheiden in kan worden aangeboden. Een groot deel van het vuilnis dat de badgasten achterlaten kan dan worden gerecycled.

Het project sluit aan bij de Sustainable Development Goals” (SDG’s) van de Verenigde Naties. De kosten van de bakken worden gedragen door het Tourism Product Enhancement Fund (TPEF), omdat de bakken bijdragen aan het imago van een schoon en duurzaam Aruba, wat goed is voor het toerisme. 

TPEF was in het verleden ook verantwoordelijk voor afvalbakken op de stranden. Daarbij ging het om bakken die door bedrijven werden gesponsord. Dat is nu weer de bedoeling, maar in tegenstelling tot de oude situatie, komen er nu geen sponsornamen op de bakken.

Deel dit artikel