Aruba

Regering wil salariskorting halveren

Regering wil salariskorting halveren

ORANJESTAD – De regering wil geleidelijk af van de salariskorting voor ambtenaren en gelijkgestelden. Daarom is in de begroting voor het dienstjaar 2022 opgenomen dat de inhouding van 12,6 procent wordt gehalveerd. Om het plan te mogen uitvoeren is nog wel toestemming van de Koninkrijksregering nodig.

Volgens minister Xiomara Maduro van Financiën heeft de overheid 18 miljoen florin nodig voor compensatie van de extra kosten die de coronapandemie met zich meebrengt op het gebied van personeelskosten en subsidie. De totale salariskorting gaat over een bedrag van rond de 36 miljoen. Daarom vindt Maduro het niet langer gerechtvaardigd om de volledige salariskorting te blijven handhaven.

De korting is echter een voorwaarde die door ‘Nederland’ is gesteld bij de liquiditeitssteun. Daarom heeft de Arubaanse regering een verzoek ingediend bij de Koninkrijksregering om de salariskorting te mogen halveren. Op dat verzoek is nog geen antwoord gekomen.

Deel dit artikel