Aruba

Swissport gaat afhandeling op Arubaanse luchthaven doen

Swissport gaat afhandeling op Arubaanse luchthaven doen

Vrachtafhandelaar Swissport gaat voortaan de grondafhandelingsactiviteiten op de luchthaven van Aruba voor zijn rekening nemen. Het Zwitserse bedrijf heeft Aviation Ground Services overgenomen, die dat tot nu toe deed.

Met deze overname breidt Swissport zijn dienstenportfolio uit met gronddiensten op luchthavens en luchtvaartbeveiligingsdiensten in de Caraïben.

Swissport is al actief op Bonaire en Curaçao. De overname van AGS Aviation Ground Services volgt op de aankoop door Swissport van Bonaire Air Services en de overname van grondafhandelingsactiviteiten op Flamingo International Airport in 2021. Vóór 2021 verzorgde Swissport grondafhandeling op Curaçao International Airport.

Vijftig jaar

De nieuwe grondafhandelingsdiensten op Aruba zijn een uitbreiding van de bestaande activiteiten van Swissport op Queen Beatrix International Airport, waar de Zwitserse dienstverlener momenteel een ruim vijftig jaar geleden opgericht luchtvrachtmagazijn onderhoudt.

In 2020 leverde Swissport International AG luchthavengronddiensten voor ongeveer 82 miljoen vliegtuigpassagiers en 4,1 miljoen ton luchtvracht met meer dan 100 vracht magazijnen wereldwijd.

De wereldleider in luchthavengronddiensten en luchtvrachtafhandeling, met momenteel zo’n 43.000 medewerkers, was eind oktober 2021 actief op 280 luchthavens in 45 landen op zes continenten.


Deel dit artikel