Aruba

Werkgevers hoeven geen negatieve coronatest te eisen

Werkgevers hoeven geen negatieve coronatest te eisen
Zelftest Covid-19 – foto Inge Poorthuis

Directie Volksgezondheid benadrukt dat het niet de bedoeling is om een ​​negatieve test te eisen van degenen die recentelijk hersteld zijn van Covid om weer aan het werk of op school te mogen. ,,Het is belangrijk dat werkgevers en scholen zich daarvan bewust zijn.”

Recentelijk was het aantal Covid-gevallen drastisch toegenomen. Momenteel is sprake van een dalende trend. LabHOH test dagelijks tussen de 1000 en 1500 personen in het ziekenhuis.

Elke test heeft een prijskaartje en iemand die één keer positief testte, kan nog steeds positief testen, zelfs als hij geen symptomen meer heeft en niet besmettelijk is. Wie eenmaal hersteld is van Covid-19, hoeft niet opnieuw te testen voor werk of school. Degenen die positief testten, moeten de richtlijnen volgen die per e-mail van de DVG zijn verstrekt; na vijf dagen isolatie en geen verdere symptomen, kan de persoon weer aan het werk of naar school. Als er na de vijf dagen isolatie nog steeds symptomen zijn, moet de persoon dit melden via de link die door de DVG per e-mail is verstrekt.

Zelftesten na de vijf dagen quarantaine kan op eigen kosten maar is niet nodig. Als een werkgever of school een negatief testresultaat eist, valt dit niet onder AZV. PCR-testen is altijd mogelijk in privélabs, maar op eigen kosten.

Deel dit artikel