Aruba

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen bezoekt Aruba en andere eilanden

Alexandra van Huffelen is van 15 tot 17 februari op Aruba. De Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties gaat vooral veel praten en overleggen. Zoals met de gouverneur, de minister-president, de Raad van Ministers en de Statenvoorzitter.

Ook spreekt zij met de directeur van de Centrale Bank, vertegenwoordigers uit de toeristensector en het bedrijfsleven.

Behalve praten gaat de Staatsecretaris ook mensen ontmoeten. Zoals hulpverleners in de zorg, kunstenaars en staat een bezoek aan de stichting Casa Cuna op de agenda. Ook is er een bezoek aan het Arikok National Park. Daarnaast praat de staatssecretaris veel met mensen die zich via maatschappelijke organisaties inzetten voor Aruba.

Andere eilanden

De staatssecretaris gaat op 10 februari eerst naar Curaçao en Bonaire voor ze op Aruba aankomt. Daarna gaat Van Huffelen naar Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. Op alle eilanden wil zij zich laten informeren over zaken die voor de eilanden belangrijk zijn zoals bestaanszekerheid, onderwijs, economie en de zorg voor natuur. Naast de officiële bijeenkomsten en overleggen wil zij vooral ook zo veel mogelijk inwoners ontmoeten.

Daarom is er een gevarieerd programma met ruimte voor ontmoetingen met inwoners en ondernemers. Staatssecretaris van Huffelen: “Mijn eerste digitale contacten waren heel fijn. Ik kijk dan ook enorm uit naar de persoonlijke gesprekken en een brede kennismaking met het Caribisch deel van ons Koninkrijk.”

Op woensdag 23 februari reist staatssecretaris Van Huffelen weer terug naar Nederland.


Deel dit artikel