Aruba

Airport past inchecktijden aan voor Amerikaanse vluchten

ORANJESTAD – De kleurcodes en toegangstijden tot de incheckterminal voor Amerikaanse reizigers op de luchthaven zijn sinds vandaag aangepast. Sinds 1 december wordt de passagiersstroom gemanaged op basis van groepen en kleurcodes.

Het Passenger Flow Control-concept houdt in dat passagiers de incheckfaciliteiten mogen betreden op basis van afzonderlijke groepen die een kleurcode krijgen, geel, blauw of oranje. De kleuren zijn vastgesteld op basis van de geplande vertrektijden van de luchtvaartmaatschappij. Passagiers krijgen dus een specifiek tijdslot om het terminalgebouw binnen te gaan.

Airport past inchecktijden aan voor Amerikaanse vluchten

Op die manier moet het lukken om binnen drie uur in te checken en te vertrekken. Het tijdsbestek voor het inchecken voor de gele groep ligt nu tussen 8.00 en 11.00 uur. Hun vluchten vertrekken tussen 10.00 uur en 12.00 uur.

De inchecktijd voor de blauwe groep met vluchten die vertrekken tussen 14.00 uur en 16.00 uur is gewijzigd naar 11.00 en 13.00 uur. De inchecktijd voor oranje ligt nu tussen 13.00 uur en 15.00 uur. De bijbehorende vluchten vertrekken tussen `16.00 uur en 18.00 uur.

De speciale tijdsloten worden bepaald op basis van de informatie die is verstrekt in de Electronic Disembarkation Card waar ook informatie over de vertrekvlucht moet worden verstrekt. Inwoners die vanuit Aruba naar de de Verenigde Staten reizen dienen rekening te houden met hun geplande vertrektijd om te bepalen hoe laat ze mogen inchecken.

Airport past inchecktijden aan voor Amerikaanse vluchten

De luchthaven zet speciaal personeel in bij de toegangsdeuren om actief te controleren op het tijdvakken per passagier. Reizigers die te vroeg bij de vertrekhal komen, moeten buiten moeten wachten op hun juiste tijd.

Deel dit artikel