Aruba

Eis: vier jaar voor skimmen

Het Openbaar Ministerie heeft tegen drie Bulgaren elk vier jaar gevangenisstraf geëist voor hun aandeel in skimming met bankpassen. De verdachten zouden augustus en september vorig jaar bankpasjes hebben gekopieerd en bankrekeningen geplunderd van niet vermoedende Arubanen en toeristen.

Banken hadden vrij snel in de gaten dat er iets niet pluis was en waarschuwden toen de politie. De drie verdachten konden snel opgepakt worden.

De officier van justitie zei dat de drie Bulgaren zich schuldig hebben gemaakt aan computervredebreuk, skimming (valsheid in geschrifte met betaalpassen) en dat zij een criminele organisatie vormen. Hij nam het de verdachten erg kwalijk dat zij juist Aruba hadden uitgekozen. Een plek waar skimming de grootste gevolgen kan hebben voor de samenleving, vanwege de afhankelijkheid van het toerisme, aldus het OM.

Een vierde verdachte, een Dominicaanse man kreeg het oordeel van de rechter meteen te horen. Die werd tot een geldboete veroordeeld vanwege vernieling en kreeg vrijspraak voor de overige feiten. Tegen de drie andere verdachten doet het Gerecht op 14 april uitspraak.

Deel dit artikel