Aruba

KLM verhoogt ticketprijzen naar Aruba en andere eilanden

WILLEMSTAD – Luchtvaartmaatschappij KLM verhoogt vanaf vrijdag de ticketprijzen voor verre bestemmingen, zoals Aruba, Curaçao en Bonaire vanwege de sterk gestegen olieprijzen. Dat bevestigt KLM-regiomanager Dirk Buitelaar in Willemstad.

Volgens KLM is de prijsverhoging afhankelijk van de bestemming en reisklasse. Een retourticket naar Aruba gaat 60 florin meer kosten, een enkeltje veertig florin. Voor de businessclass gaan de prijzen respectievelijk 200 en 140 florin omhoog. De prijsverhoging geldt enkel voor nieuwe boekingen.

TUI heeft nog niet gereageerd op vragen van Curaçao.nu over een eventuele verhoging van hun ticketprijzen voor vluchten naar de Caribische eilanden.

Brandstof is een belangrijke kostenpost voor luchtvaartmaatschappijen. Vanwege de oorlog in Oekraïne en zorgen over verstoringen van de Russische olieleveringen zijn de olieprijzen naar de hoogste niveaus in jaren gestegen. Daardoor nemen de kosten voor kerosine voor vliegtuigen toe, wat nu dus wordt doorberekend in de ticketprijzen door KLM.

Deel dit artikel