Aruba

TUI: ticketprijs mogelijk duurder door hogere brandstofprijzen

Vliegvakanties worden duurder vanwege de hogere brandstofprijzen. Dat meldt reisorganisatie TUI. Het gaat nog maar om een beperkte stijging en is afhankelijk van Europa als bestemming of lange afstandsvluchten.

Vliegvakanties worden duurder vanwege de hogere brandstofprijzen. Dat meldt reisorganisatie TUI. Het gaat nog maar om een beperkte stijging en is afhankelijk van Europa als bestemming of lange afstandsvluchten.

Concrete bedragen noemt TUI niet, omdat de prijs van een vliegvakantie vooral afhankelijk is van vraag en aanbod. TUI sluit niet uit dat mensen die al geboekt hebben achteraf nog moeten bijbetalen. Het gaat hier dan om een brandstoftoeslag.

Omdat de benodigde brandstof nu al is ingekocht, is er op dit moment nog geen sprake van prijsverhogingen, maar die inkoop dekt tot aan de komende zomer. Zowel TUI als KLM kopen brandstof in via zogenaamde termijncontracten, waarmee prijsschommelingen worden opgevangen.

Naheffing

Reisorganisaties Corendon en Sunweb laten via het ANP weten niet met een naheffing te komen voor mensen die al geboekt hebben. Voor Sunweb geldt daarnaast dat de prijzen dit jaar sowieso hetzelfde blijven, ongeacht of je nog moet boeken, omdat “alle afspraken met de partners al vastliggen”.

De vraag naar vakanties is volgens TUI de afgelopen maanden groot geweest, maar die groei neemt licht af. “Dat kan diverse oorzaken hebben; door de sterk gestegen brandstofprijzen liggen de reissommen wat hoger en er is onzekerheid over de energierekening voor huishoudens en de situatie in Oekraïne.” Het is volgens de reisorganisatie te vroeg om hier verder concrete uitspraken over te doen.

Deel dit artikel