Aruba

Arubanen hebben vanaf 1 mei geen visum meer nodig voor Suriname

Om meer bezoekers naar Suriname te halen, schaft het land per 1 mei de visumplicht af voor meer dan twintig landen, waaronder Aruba. Wel moeten de reizigers nog omgerekend 100 florin betalen om het land in te mogen komen.

Behalve voor Aruba wordt de visumplicht ook afgeschaft voor reizigers uit Curaçao en Nederland (Bonaire) en ook voor reizigers uit onder andere België, Frankrijk, Engeland, Rusland, China, de Verenigde Staten en Canada.

Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten voor Suriname. De meeste toeristen die het land bezoeken, komen uit Nederland. Extra geld is hard nodig omdat de regering nog steeds bezig is de zware schuldenlast terug te betalen die de vorige regering van oud-president Desi Bouterse heeft achtergelaten.

Deel dit artikel