Aruba

Een gezin op Aruba heeft 189 gulden meer nodig per maand om rond te komen

Een huishouden op Aruba met twee volwassenen en twee kinderen heeft minimaal 4.931 florin per maand nodig om rond te komen. Dat is 189 florin meer dan een jaar geleden in februari, zo berekent het Centraal Bureau voor de Statistiek, CBS, in zijn maandelijkse inflatierapportage.

Een eenpersoonshuishouden heeft 2.348 florin nodig en dat is 90 florin meer dan in februari 2021.

Inflatie

De prijzen op Aruba zijn in februari gemiddeld 0,4 procent gestegen ten opzicht van januari. Ten opzicht van de laatste twaalf maanden werden de boodschappen op Aruba 3,5 procent duurder. Vorig jaar februari daalden de prijzen nog 1,9 procent.

Acht van de twaalf sectoren die gemeten worden om de prijsveranderingen in beeld te brengen kende prijsstijgingen. Transport had het grootste effect op de geldontwaarding (+2,1 procent) en Recreatie en Cultuur met een prijsstijging van 1,9 procent. Wonen werd juist goedkoper, 0,7 procent.

Boodschappenmandje

Het boodschappenmandje dat het CBS gebruikt om de inflatie te meten bestaat uit 408 goederen en diensten. 190 van deze producten werden duurder in februari, terwijl 148 producten goedkoper werden. Zeventig bleven in prijs gelijk.

Deel dit artikel