Aruba

Tien jongens begonnen met opleiding Arumil

Op Aruba is vandaag het Sociale Vormingstraject SVT-15 begonnen. Twaalf van de 31 jongeren die zich hadden aangemeld wisten uiteindelijk door de selectie te komen. Tien meldden zich vandaag op marinebasis Saveneta.

Het gaat in deze lichting om tien jongens, vorig jaar augustus werd er een pilot gehouden voor mesjes, die dit jaar nog een vervolg krijgt, maar voorlopig nog gescheiden van de jongens.

Het vormingstraject duurt een jaar en bestaat uit twee fases. De eerste fase is militair en duurt vier maanden op de marinebasis van Savaneta. Daar ligt de focus op het bijbrengen van verschillende waarden zoals samenwerken, respect, regelmaat, verantwoordelijkheid en discipline. Vervolgens gaan de jongens acht maanden in een leerwerktraject, waarbij stage wordt gelopen.

Aan het eind van de vorming helpt defensie en of overheid van Aruba bij het doorstromen naar werk. Afgelopen jaar zijn twee Arumillers doorgestroomd naar Curaçao voor een vervolgtraject militaire training.

Deel dit artikel