Aruba

Vanaf zondag reizen met alleen sedula naar de andere eilanden

Ingezetenen van Aruba met de Nederlandse nationaliteit kunnen vanaf zondag 1 mei met enkel hun sedula reizen naar de andere Caribische eilanden in het Koninkrijk. Het gaat om een proef. Aruba zelf doet niet mee, reizigers vanuit de andere eilanden die naar Oranjestad vliegen en terugkerende Arubanen, moeten nog steeds hun paspoort meenemen.

Inwoners van Curaçao, Caribisch Nederland en Sint Maarten kunnen al wel van en naar elkaars bestemming reizen zonder paspoort en met sedula. Voorwaarde is dat de reiziger de Nederlandse nationaliteit heeft.

In het najaar 2022 zullen de landen gezamenlijk beslissen of deze maatregel een belangrijke bijdrage levert aan het optimaliseren van het reizigersverkeer tussen de landen van het Caribisch deel van het Koninkrijk en in dat verband structureel ingeregeld zou moeten worden. Mogelijk dat dan Aruba alsnog aanschuift.

Deel dit artikel