Aruba

Aruba wil toeristen trekken met geluksgevoel

Vanaf mei dit jaar is de campagne ‘The Aruba Effect’ gestart, gelanceerd door de Aruba Tourism Autority. In eerdere campagnes stond de lokale cultuur centraal en kwamen Arubanen zelf aan het woord om te laten zien wat hun eiland zo bijzonder zou maken.

In deze nieuwe campagne stelt de Toerisme Autoriteit het ‘geluksgevoel’ dat bezoekers ervaren wanneer zij op het One happy island zijn (geweest), centraal. Het Aruba Effect ervaart je niet alleen wanneer je op Aruba bent, het zorgt lang nadat men het eiland verlaten heeft nog voor een beter gemoed volgens de autoriteit.

De campagne laat in een videoserie diverse reizigers, waaronder koppels, soloreizigers, vrienden en gezinnen, zien die op de stranden, straten en de natuur ‘The Aruba Effect’ ervaren.

De campagne is ontwikkeld door het nieuwe internationale media- en marketingbureau van de Tourisme Autoriteit in Amerika, Engine. In Nederland heeft het tourismebureau in samenwerking met het digitale bureau Dept een lokale variant van de campagne gemaakt.

De campagne wordt via paid- en organic social ads en posts, evenals banner & video ads in de markt gezet. De campagnevideo’s zijn hier te zien.

Deel dit artikel