Aruba

Arubaanse Imara Thomas zingt in Concertgebouw

Imara Thomas is op 5 juni te zien en te horen op het podium in de Grote Zaal van Het Concertgebouw in Amsterdam. Tijdens From Southeast With Love hoor je de beste artiesten uit Zuidoost, een muzikaal veelzijdige stadsdeel van Amsterdam. Een uniek concert waarin de verbinding wordt gezocht van culturen, de muzikale rijkdom van Amsterdam en Zuidoost, én de liefde voor muziek.

Imara Thomas groeide op in Amsterdam Zuidoost, Venserpolder, waar de meeste van haar vrienden en vriendinnen niet naar klassieke muziek luisterden. Imara werd al jong door haar tante begeleid met klassiek en gospel repertoire. De stem van Whitney Houston inspireerde haar als 3 jarige om zangeres te worden. Maar het was de stem van de Afro Amerikaanse sopraan Kathleen Battle die haar inspireerde om ook klassiek te zingen.

Inmiddels is ze sinds 8 jaren met een vaste aanstelling aan het prestigieuze Deutsche Oper Am Rhein in Düsseldorf en Duisburg geëngageerd. Maar Imara Thomas’ veelzijdigheid komt ook terug wanneer zij bijvoorbeeld Arubaanse en Curaçaose liederen van Padu Lampe en Jacobo Palm zingt.

Zuidoost

In de Grote Zaal is het podium voor de Surinaamse band La Rouge, hiphopartiest Yung Nnelg, pianist Dywel Braaf, de Afro-Surinaamse groep Black Harmony, singer-songwriter Anne Suzanne, fadozangeres Daisy Correia en de Hindoestaanse toetsenist Jimmy Ramphalmisser en jazz-zangeres Joancy.

Edsilia Rombley is special guest, De artiesten worden allen begeleid door het Southeast All Star Ensemble onder leiding van Benny Alwart. Presentatoren Soundos Al Ahmadi en Défano Holwijn leiden de avond in goede banen. De regie is in handen van cabaretier, comedian en regisseur Jeffrey Spalburg.

Deel dit artikel