Aruba

Journalist blijft bij uitspraak persvrijheid Aruba

Aruba schendt het recht van persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting. Dat is en blijft de mening van journalist Andreina Morillo.

De journalist van 24ora.com stuurde begin april een klachtbrief van zes pagina’s aan gouverneur Alfonso Boekhoudt. Morillo komt uit Venezuela en werkt al zeven jaar op Aruba.

Vijandigheid

De journaliste wees ook naar andere situaties waarin sprake is van bedreigingen tegen beroepsbeoefenaren. Zij signaleert desinformatie en vijandigheid bij de behandeling van bepaalde journalisten door agressieve taal te gebruiken.

Evelyn Wever Croes reageerde later tijdens een persconferentie en in een persbericht dat zij een gesprek had gehad met Morillo en dat beiden tot de conclusie waren gekomen dat er geen inperking van de persvrijheid is op Aruba.

Zere been

Dat was tegen het zere been van Morillo, die bevestigde een gesprek met de premie te hebben gehad, maar geenszins tot een gezamenlijke conclusie waren gekomen over censuur en inperking van de persvrijheid..

Morillo wil nu dat Wever-Croes haar uitspraak rectificeert. Vrijheid van meningsuiting en informatie zijn volgens de journaliste voor iedereen en bovendien zijn het ‘grondrechten waarover niet onderhandeld kan worden’.

Deel dit artikel