Aruba

Arubaans geregistreerde Dreamliner van Abramovich op de rol om in beslag te worden genomen

Een Amerikaanse rechtbank heeft maandag arrestatiebevelen uitgevaardigd voor de inbeslagname van twee luxe vliegtuigen die eigendom zijn van de Russische miljardair Roman Abramovich.

Het gaat om twee vliegtuigen, waarvan in ieder geval een geregistreerd staat op Aruba. Een Boeing 787 Dreamliner met registratie P4-BDL. De waarde van dit toestel wordt geschat op 350 miljoen dollar. Het tweede toestel is een Gulfstream G650 ER met LX-registratie van 60 miljoen dollar.

De Dreamliner is op 4 maart voor het laatst gesignaleerd op het vliegveld van Moskou.

De inbeslagname is geïnitieerd op grond van Amerikaanse maatregelen die zijn opgelegd na de Russische invasie van Oekraïne, zo blijkt uit rechtbankverslagen.

Een federale rechter in Manhattan vaardigde de arrestatiebevelen uit op grond van het feit dat recente vluchten in strijd waren met de Amerikaanse exportcontroles die waren opgelegd na de Russische invasie van Oekraïne in februari. Het Amerikaanse ministerie van Handel heeft gerelateerde administratieve aanklachten ingediend tegen Abramovich.

Deel dit artikel