Aruba

Herstel toerisme Aruba iets minder hard dan april

Hoewel er meer toeristen komen dan in het pre-coronajaar 2019, is het herstel in de maand mei iets minder hard dan april, toen er acht procent meer toeristen naar het eiland kwamen. Deze maand is dat drie procent. Dat valt op te maken uit de cijfers die het ministerie van Toerisme en Volksgezondheid heeft gepubliceerd.

Zelf spreekt minister Dangui Oduber van een stijgende trend, maar dat is iets te optimistisch. De groei is er, maar minder hard. In totaal kwamen er 91.403 bezoekers in de maand mei naar Aruba en bleven een nacht of langer op het eiland.

Hetzelfde gebeurde met het aandeel Amerikaanse toeristen. Was de groei in april nog spectaculair met veertien procent meer toeristen dan in dezelfde maand in 2019, in de maand was er ook sprake van een groei, maar die beperkte zich tot zeven procent.

Deel dit artikel