Aruba

Meer mogelijkheden om vanuit Aruba naar Colombia te vliegen

De Latijns-Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen Wingo en Sarpa voegen extra vluchten toe aan hun al bestaande wekelijkse schema op Aruba. Wingo is op 7 juni van start gegaan, Sarpa gaat er 21 juni mee beginnen.

Wingo is vorige week begonnen met de extra vlucht en biedt nu drie wekelijkse directe vluchten vanuit Bogota. Een meer dan daarvoor het geval was. Nu vliegt Wingo niet alleen op donderdag en zondag, maar ook op dinsdag. Copa’s goedkope dochteronderneming gebruikt een 737-800-vliegtuig met 186 stoelen op deze extra vlucht, wat zich vertaalt in een toename van vijftig procent van de wekelijkse stoelcapaciteit. Die gaat van 372 naar 558 stoelen.

Na de start van de commerciële dienst naar Aruba in januari met twee wekelijkse vluchten op woensdag en zondag, is Sarpa klaar om ook vanaf 21 juni een extra dienst aan te bieden vanuit Medellin. Dit betekent drie wekelijkse directe vluchten op de route Medellin – Aruba aan boord van een Embraer 145-vliegtuig met vijftig zitplaatsen. Sarpa vliegt daarmee dus niet alleen op donderdag en zondag, maar nu ook op dinsdag.

Latijns-Amerika

Queen Beatrix International Airport heeft momenteel vier Latin American Airlines: Avianca, Copa Airlines, Wingo en Sarpa, die directe vluchten aanbieden naar Colombia en Panama. Als bestemming heeft Aruba in totaal twintig wekelijkse vluchten vanuit de Latijns-Amerikaanse regio, waarvan dertien wekelijkse vluchten vanuit Colombia alleen. In 2019 was dat nog zestien. De Latijns-Amerikaanse markt is goed voor acht procent marktaandeel van de totale verkeersdistributie van de Arubaanse luchthaven.

Deel dit artikel