Aruba

Minder nieuwe besmettingen op Aruba, wel drie sterfgevallen om covid19

Het aantal actieve cases daalt op Aruba. Afgelopen week werden 923 nieuwe besmettingen geregistreerd, maar mochten 1061 mensen hun isolatie beëindigen. Dat betekent dat het aantal mensen dat nu in isolatie zit van 848 naar 707 is gedaald.

Het aantal mensen dat opgenomen moet worden vanwege hun covid-infectie blijft rond de elf schommelen. De intensive care heeft één covid19-patiënt.

Drie mensen overleden afgelopen week aan de gevolgen van corona. Daarmee komt het totaal aantal sterfgevallen sinds het begin van de crisis op 219.

RIVM

Hoewel er nu sprake lijkt te zijn van een lichte daling, gaf de maand mei een tegengesteld beeld. Aruba had van alle Antilliaanse eilanden de meeste geregistreerde besmettingen, mede door festiviteiten als Koningsdag en Pasen. Aruba voegt cijfers van uitgaande reizigers naar de VS ook toe aan haar statistieken.

Ook de ziekenhuisbezetting nam in mei toe. Er werden 2.610 positieve testuitslagen, 26 covid-19-gerelateerde ziekenhuisopnames en drie nieuwe covid-19-gerelateerde sterfgevallen gemeld op het eiland.

Onder Arubanen was de incidentie in de laatste week van mei 386 mensen per 100.000 inwoners en was de test-positiviteit 47 procent. Ter vergelijking: op Curaçao kregen 202 mensen per 100.000 inwoners een positieve testuitslag en was de test-positiviteit 18 procent.

Deel dit artikel