Aruba

OM gaat in beroep tegen uitspraak zaak ‘Poentje’ Castro

Het Openbaar Ministerie is in beroep gegaan tegen het uitspraak van het gerecht in eerste aanleg in de zaak Apollo. De zaak draait om de moord op televisiepresentator John ‘Poentje’ Castro in 2010.

Begin mei werd de 35-jarige verdachte A.J. Rasmijn vrijgesproken van betrokkenheid bij die moord. De Officier van Justitie had zestien jaar geëist.

Rasmijn werd in september 2021 aangehouden nadat de politie in april van dat jaar de moordzaak op Castro als cold case onder naam Apollo opende.

Poentje Castro was in 2010 47 jaar oud en een flamboyant journalist en TV-persoonlijkheid. Ruim negen jaar al, maakte hij op woensdag, wekelijks een TV programma onder de naam Un Dia den Bida (een dag uit het leven). Een zeer populair programma, waarin Castro de meest uiteenlopende gasten, van priesters tot serie verkrachters, van politici tot zwervers uitnodigde.

Volgens het gerecht in eerste aanleg kan Rasmijn op basis van de ingebrachte bewijsmiddelen niet veroordeeld worden, daarvoor zijn die tegenstrijdig en passen niet bij de manier waarop Castro om het leven is gebracht.

Deel dit artikel