Aruba

Pilotentekort VS: vooralsnog één vlucht naar Aruba geannuleerd

Het pilotentekort in de Verenigde Staten heeft vooralsnog van de veertien binnenkomende vluchten geleid tot één geannuleerde vlucht: Delta vlucht 613 uit New York is vanochtend niet vertrokken. Die zou om 12.50 uur aankomen. Over de Delta 582 vlucht uit Atlanta is nog geen informatie beschikbaar.

Vlucht B61057 van Jet Blue uit New York komt wel gewoon aan, om kwart voor twaalf. Ook de tweede Jetblue vlucht uit New York komt gewoon om 14.30 uur aan.

De Jet Blue vlucht uit Newark en Fort Lauderdale en de tweede Jet Blue vlucht uit New York vliegen min of meer volgens schedule. Over de Boston vlucht van 14.35 uur is nog geen informatie beschikbaar. Dat geldt ook voor de vlucht van Southwest uit Orlando.

American

Informatie over de twee vluchten van American uit Miami is nog niet beschikbaar. Net als de latere vluchten van American Airlines uit Miami en Charlotte.

American-vlucht AA870 uit Philadelphia en de AA874 uit Charlotte komen wel gewoon binnen.

Een update van de binnenkomende vluchten op de luchthaven van Oranjestad is te vinden via deze link.

Bemanning

Tijdens de coronacrisis kwam een deel van de vliegers zonder werk te zitten, maar nu het vliegverkeer weer aantrekt, blijkt het lastig om voldoende bemanning te vinden. Vorige week kondigden de drie maatschappijen nog loonsverhogingen aan om mensen te werven en het huidige personeel te behouden.

Deel dit artikel