Aruba

SLM annuleert vlucht naar Curaçao en Aruba

Beeld: South American/Caribbean Aviation

Surinam Airways heeft de maandagvlucht PY631 van Paramaribo naar Curaçao en Aruba geannuleerd, De vlucht was al 24 uur vertraagd, maar vliegt nu helemaal niet meer. Dat laat SLM weten.

Die bevestigt dat de Spaanse vliegmaatschappij Aura Airlines die de vlucht voor haar rekening had moeten uitvoeren, geen certificaat van luchtwaardigheid kan verkrijgen van de internationale luchtvaartautoriteiten.

De 56 passagiers die op Aruba sinds vrijdag wachten op terugkeer of vertrek naar Suriname zijn het zat. De sfeer op de luchthaven van Oranjestad, waar zij zich vandaag weer moesten aanmelden, is volledig omgeslagen naar boosheid.

Intussen zegt Surinam Airways alles in het werk te stellen om vlucht PY631 zo spoedig mogelijk uit te voeren. De planning is dat gestrande passagiers uiterlijk morgenmiddag om 13.00u op de hoogte worden gehouden van de nieuwe vertrek en aankomsttijden. Zowel in Paramaribo als op Aruba en Curaçao.

Passagiers die zich reeds op de luchthaven van Paramaribo bevonden, worden door Surinam Airways naar de stad terug vervoerd, terwijl passagiers op Aruba en Curaçao door de respectievelijke Surinam Airways vertegenwoordigers worden toegesproken en geaccommodeerd.

Naast deze kwestie heeft de SLM ook een probleem met het uitvoeren van haar vlucht uit Amsterdam. Daar is het dat de SLM niet heeft voldaan aan haar betalingsverplichtingen aan vliegmaatschappij Wamos, die de vlucht moet uitvoeren.

Deel dit artikel