Aruba

Steeds grotere kans op ontwikkeling van een tropische depressie komende week richting de eilanden

Weersysteem Invest 94-L ontwikkelt zich over de centraal tropisch Atlantische Oceaan steeds beter met veel regenval en onweersbuien die kenmerkend zijn voor een tropische golf. Dat meldt het National Hurricane Center in Miami.

De condities in en rondom het systeem lijken bevorderlijk voor verder ontwikkeling. Een tropische depressie zal zich waarschijnlijk vormen tijdens de eerste dagen van de komende week. Het systeem verplaatst zich met een snelheid van 25 tot 32 kilometer per uur naar het westen.

Verwachting is dat het de zuidoostelijke Caribische eilanden op dinsdag bereikt, waarna het over de Caribische Zee naar het westen trekt. Eilanden voor de kust van Venezuela moeten rekening houden met zwaar weer op woensdag en donderdag.

Noordelijke Golf van Mexico

Het gele gebied op de kaart betreft een gebied van ongeorganiseerde regen- en onweersbuien die zich uitstrekken van Zuidoost-Louisiana over de noordoostelijke Golf van Mexico en het zuidelijke deel van het schiereiland Florida, veroorzaakt door een lage drukgebied.

De ontwikkeling van dit systeem zal naar verwachting langzaam zijn als het naar het westen drijft over de noordelijke Golf van Mexico in de komende dagen.

Deel dit artikel