Aruba

Toch pinnen bij benzinestation Aruba

Automobilisten en andere bestuurders kunnen morgen bij het tanken toch gewoon met hun pinpas betalen. De Vereniging van Arubaanse Bankiers is overstag en zal voorlopig geen ‘fee’ in rekening brengen.

Het besluit geldt voorlopig voor drie maanden. De vereniging van tankstations, met dertien tankstations op het eiland, dreigden de maestro/debet kaart in de ban te doen.

De verkopen van benzine en diesel gaan via een gereguleerd verkoopsysteem: de overheid bepaalt de prijs. Daarin wordt geen rekening gehouden met de kosten die banken in rekening willen brengen voor elke pinbetaling. RBC en CMB willen daar nu mee beginnen.

Maar dat besluit is nu voor drie maanden aangehouden. Een eventuele oplossing lijkt op die manier van de overheid te moeten komen. De pomphouders willen de fee niet betalen en de banken gaan op 1 oktober de fee opnieuw instellen. De overheid heeft alleen maar invloed op de opbouw van de benzineprijs.

Deel dit artikel