Aruba

43 arrestaties tijdens ‘jouvert morning’ op Aruba

ORANJESTAD – De politie van Aruba heeft vanochtend vroeg negentien aanhoudingen verricht tijdens de Jouvert Morning en nog eens 24 na afloop tijdens een alcohol controle. In totaal waren er 128 man personeel op straat van verschillende afdelingen van de politie, waaronder de mobiele eenheid, politie in uniform, recherche en administratieve medewerkers. Om negen uur ’s ochtends was de parade ten einde.

Jouvert Morning is een vroege viering op de ochtend van de eerste dag van het carnaval. De naam “Jouvert” komt van het Franse woord jour ouvert, wat dag-dauw betekent.

Foto: 24ora

De aanhoudingen waren op basis van wapenbezit, drugs, vechten, dronkenschap en het niet volgen van politiebevelen. In totaal werd er voor bijna 13.000 florin boetes uitgeschreven. De hoogste boete die werd opgelegd was 1.800 florin aan één persoon.

Op strategische punten werd er tijdens, maar vooral na afloop gecontroleerd op alcohol. 180 motorvoertuigen moesten naar de kant, 24 bestuurders werden aangehouden die onder invloed van alcohol waren. Acht bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren. Zij zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden voor hun daden.

Deel dit artikel