Aruba

Regeringspartij RAIZ wil geen val kabinet om homohuwelijk

Foto NoticiaCla

ORANJESTAD – De politieke partij Raiz wil niet dat Aruba in cassatie gaat tegen de uitspraak van het Gemeenschappelijk Hof op Curaçao over het openstellen van het huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht. Maar het standpunt is niet zo in beton gegoten, dat ze bereid is de regering van Evelyn Wever-Croes daarvoor op te offeren.

“We zijn in de minderheid”, zei minister Ursell Arends van de partij tijdens een persconferentie maandagmiddag. “Idealiter zouden we niet in beroep gaan”, zei Arends specifiek. “Maar dit is democratie.” Raiz heeft twee van de elf zetels in de regering

Vertegenwoordigers van regeringspartij RAIZ, en oppositiepartijen MAS en Accion21 hebben eerder in juni een wetsvoorstel ingediend bij de voorzitter van het parlement voor het openstellen van het huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht.

RAIZ-minister Geoffrey Wever zei toen nog dat hij zich tijdens zijn ambt in wil zetten op een inclusieve samenleving. Maar nu blijkt dat daar grenzen in zijn.

Arend ontkent dat zijn partij de mensen teleurstelt en dat de partij haar standpunt heeft omgedraaid, Bij behandeling van hun eigen wetgeving zal de steun er wel weer zijn. Al lijkt dat volgens insiders meer een poging om de schade te beperken, nu de partij het belang van inclusiviteit niet voorop heeft gesteld.

Deel dit artikel