Aruba

Tarieven school- en aircogeld in katholiek onderwijs op Aruba omhoog

  ORANJESTAD – Het school- en aircogeld van de katholieke scholen op Aruba gaat omhoog. Deze ouderbijdrage is verplicht en bewijs van betaling is nodig bij het (her)inschrijven van leerlingen. De scholen zijn verplicht om een eventuele betalingsregeling aan te bieden.

  Dat maakt SKOA, de overkoepelende organisatie van katholiek onderwijs op Aruba bekend.

  Voor de kleuterschool is het schoolgeld 250,- florin, dat is 75 florin meer dan vorig jaar. Voor de basisschool is het schoolgeld 275,-, een verhoging van honderd florin. Leerlingen in het middelbare onderwijs moeten 350,- florin betalen en ook dat is een verhoging van honderd florin in vergelijking met vorig schooljaar.

  De kosten per leerling die onderwijs volgen in een lokaal met airco bedragen op alle scholen 150,- florin. Dit wordt airco-geld genoemd. Ouders dienen een betalingsregeling indien gewenst aan te vragen vanaf 1 april 2023.

  Ouders die hun kinderen niet op tijd inschrijven of niet voldoen aan de vereisten van SKOA, kunnen gevolgen ondervinden waarbij de aanvraag wordt geannuleerd. Dit kan resulteren in het ontbreken van een veilige plek voor het kind in het volgende schooljaar.

  Om dit te voorkomen, raadt SKOA ouders aan om tijdig aan te melden om hun kinderen correct in te schrijven en hun recht op onderwijs te waarborgen.

  De stichting Katholiek Onderwijs Aruba is in 1971 opgericht. SKOA beheert 46 scholen, waaronder vijftien kleuterscholen, 25 basisscholen, vijf MAVO-scholen en één speciale school. Er zijn 600 docenten in dienst die lesgeven aan ongeveer 9500 leerlingen, plus nog eens 150 medewerkers. Bij SKOA zelf werken twintig medewerkers.

  Deel dit artikel