Aruba

Venezuela akkoord met heropening grenzen Aruba

CARACAS – Venezuela heeft ingestemd met de heropening van de maritieme grens met Aruba op 1 mei. Yvan Gil, minister van Buitenlandse Zaken van de Bolivariaanse Republiek Venezuela, reageerde op zijn Twitter-pagina.

Venezuela sloot de grenzen in februari 2019 met Aruba en Curaçao. Toen het land de grenzen weer wilde heropenen, wilden Aruba en Curaçao niet meewerken. Mede omdat Nederland niet de indruk wilde wekken de Venezolaanse regering van Maduro te erkennen na de verkiezingsfraude in 2021.

Maar nu lijkt de weg vrij. Op Twitter schrijft Gil: “Als onderdeel van de onderhandelingen met het Koninkrijk der Nederlanden, zijn we overeengekomen om de maritieme verbinding met Aruba te openen vanaf 1 mei 2023.”

Gisteren kondigde premier Evelyn Wever-Croes aan dat Aruba de maritieme grens met Venezuela kan openen, mits aan de voorwaarden wordt voldaan. In de reactie van Gil wordt echter niet gesproken over deze voorwaarden.

“De handel die de grens oversteekt, zal het economische welzijn van onze volkeren ten goede komen”, voegde Gil eraan toe op zijn Twitter-pagina.

Aruba’s boodschap kwam een ​​week nadat Curaçao had aangekondigd dat het klaar was om op 3 april de lucht- en zeegrenzen met Venezuela te openen. Venezuela keurde dit goed op Twitter.

Deel dit artikel