Aruba

Bogaerts en Profar slaan honkballers langs Panama, kwartfinales in zicht

TAICHUN – De honkballers van het koninkrijksteam zijn hard op weg naar de kwartfinales van de World Baseball Classic. In Taichun werd het tweede groepsduel met 3-1 gewonnen van Panama, een land dat net als Nederland zijn openingswedstrijd gewonnen had.

Waar de sterke slagploeg met homeruns van Xander Bogaerts en Jurickson Profar aan de hoge verwachtingen voldeed, werd bondscoach Hensley Meulens ook gerustgesteld dat de Nederlandse werpers wederom weinig toestonden. In de achtste inning kwam Bogaerts voor een tweede keer over de thuisplaat na een wilde worp.

In de met 4-2 gewonnen openingswedstrijd tegen Cuba was Tom de Blok nog de startende werper bij het koninkrijksteam. Nu was het de beurt aan Shairon Martis, die net als De Blok afgelopen seizoen uitkwam voor Amsterdam Pirates.

Het duel met Panama was voor hem een bijzondere wedstrijd. In 2006 stond de toen 18-jarige Martis ook tegen Panama voor het eerst op de heuvel voor Nederland. Hij gooide toen de eerste en tot nu toe enige no-hitter in de geschiedenis van de World Baseball Classic.

De honkballers nemen het in de poule verder op tegen gastland Taiwan en Italië. De nummers 1 en 2 gaan naar de kwartfinales op 15 en 16 maart in Tokio. De winnaars daarvan spelen de finaleronde in Miami, op 21 maart.

zat. 11 maart, 06.00 uur (Cur. tijd): Nederland – Taiwan
zon. 12 maart, 07.00 uur (Cur. tijd): Nederland

Deel dit artikel