Aruba

Open dag marinierskazerne Savaneta in Aruba

Savaneta, Aruba. 01-05-2013..Open dag Marinierskazerne Savaneta..Foto: Opening om 10.00.

SAVANETA – Na vier jaar opent de marinierskazerne Savaneta weer haar deuren. De Koninklijke Marine, Arubaanse militairen en de Kustwacht in het Caribisch presenteren zichzelf op 1 mei op de kazerne in Aruba. Ook het politiekorps van Aruba is van de partij.

Behalve demonstraties op het land en in het water is er op het terrein veel te zien en te doen. Zoals een vrijmarkt, een automarkt en rondleidingen in de cutter van de kustwacht, de Panter. Voor de kinderen is er een hindernisbaan, trampolines en luchtkussens, aldus de organisatie.

De politie van Aruba en de Nederlandse Defensie in het Caribisch Gebied hebben onlangs hun samenwerking vernieuwd en hersteld. Defensie en de Koninklijke Marine hebben verschillende taken in verschillende gebieden, maar de veiligheid van Aruba blijft hun gemeenschappelijke prioriteit. De Koninklijke Marine zal, op verzoek, steun bieden aan het de politie en hen helpen verschillende politieoperaties te versterken als dat nodig is.

Deel dit artikel